Almanya'ya iltica etmek için yapmadığı kalmadı

Almanya'ya iltica etmek için yapmadığı kalmadı

Sosyal medyadan Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında yakalama çıkarılan kişinin, Almanya'ya iltica etmek için, Türkiye'deki annesinin kapısına ırkçı ifadeler yazdırıp, mermi bıraktırdığı ortaya çıktı.

TUNCELİ - Tunceli'nin Pertek ilçesinde yaşayan Y.A, 2015'te Almanya'ya gitti. A hakkında, Almanya'ya yerleştikten sonra sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaretl ettiği iddiasıyla soruşturma açılarak, yakalama kararı çıkarıldı. 

19 Ocak günü A, sosyal medya hesabında bu kez kendisine ırkçı hakarette bulunulduğu ve hedef alındığına dair paylaşımda bulundu.

A'nın annesinin Pertek'teki evininin kapısına 20 Ocak günü yine ırkçı ifadeler içiren yazılar yazıldı, kalaşnikof mermisi bırakıldı.

Pertek Cumhuriyet Savcılığı'nca açılan soruşturmanın ardından araştırmalarını sürdüren polis ekipleri, delil topladı. Elde edilen bulgular ve parmak izi üzerine, A'nın Pertek'te garson olarak çalışan kayınbiraderi Y.D. (43) gözaltına alındı. D'nin cep telefonunu inceleyen polis ekipleri, A ile yaptığı yazışmalara ulaştı. Ekipler, yazışmada A'nın Almanya'da iltica hakkını rahat alabilmek için D'ye annesinin evinin kapısına yazmasını ve bir mermi bırakmasını talep ettiğini tespit etti.

Sorguya alınan D, bir süre sonra A'nın isteği üzerine evin kapısına yazı yazıp, mermi bıraktığını itiraf etti. Emniyetteki sorgusunun ardından D, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

ALMANYA'DAN İADE TALEBİ İÇİN DOSYA HAZIRLANDI

Pertek Cumhuriyet Başsavcılığı'nca A'nın Almanya'dan iadesi için çalışmalara başlandı.

HABERE YORUM KAT