Almanya'dan dar gelirlilere yardım paketi

Almanya'dan dar gelirlilere yardım paketi

Federal hükümetin açıkladığı pakete göre çocuk parasına 10 avro zam geliyor. Vergi dilimlerinde yapılacak düzenlemeyle de, dar gelirlilerin vergiden muaf tutuldukları miktar arttırılacak.

BERLİN - Federal hükümet bir dizi düzenleme yaparak çocuk parasını arttırmak ve dar gelirlilerden alınan vergileri düşürmek istiyor. Buna göre, çocuk parası ilk 2 çocuk için çocuk başına 204 avro olurken, 3. çocuk için 210 ve sonraki her çocuk için de 235 avro olacak. Hükümet, önümüzdeki süreçte çocuk parasını daha da yükseltmeyi planlıyor.

Paketin 10 milyar avroya mal olacağı tahmin edilirken, 4 kişilik bir ailenin sağlayacağı avantajın yıllık 470 avro olacağı kaydedildi.

Yeşiller ve Sol Parti ise paketi eleştirerek, az vergi ödeyen veya hiç ödemeyen yoksul kesimlerin, paketten faydalanamaycağını belirtti. 3 milyon çocuğun yoksulluk sınırında yaşadığını belirten bir Yeşiller temsilcisi, bu grubun paketten tek bir avro dahi gelir elde edelmediğini söyledi.

Öte yandan, Jobticket olarak bilinen iş biletlerinin de vergiden muaf tutulacağı belirtilirken, çalışanlarına ücretsiz veya ucuz fiyatlı abonman bileti alanların bundan avantaj sağlayacağı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT