'Almanya'daki yakınlarınızdan mektup alın'

'Almanya'daki yakınlarınızdan mektup alın'

Dışişleri Bakanlığı, yeşil pasaport sahibi Türk vatandaşlarının Almanya'ya giderken günlük 45 avro, kredi kartı, dönüş bileti ve mümkünse gurbetçi yakınlarından davet mektubu bulunmalarının yararlı olacağını duyurdu.

FRANKFURT - Türk vatandaşlarının Almanya'ya seyahat ederken yaşadıkları zorluklar ve havalimanlarında pasaport polisinin "Yanında paran var mı? Dönüş biletin var mı?" gibi sorularına muhatap olmaları üzerine, Türkiye Dışişleri Bakanlığı harekete geçti.

Alman yetkililerle temasa geçip sorunun kaldırılmasını sağlaması beklenen yetkililer, yeşil pasaportu olan Türk vatandaşlarına çağrıda bulunarak yanlarında para, kredi kartı, dönüş bileti, sigorta ve mümkünse gurbetçi yakınlarından davet mektubu bulundurmalarını istedi.

Dışişleri Bakanlığı tarafından TÜRSAB'a gönderilen yazıda, şu ifadelere yer verildi:

"Vizeden muaf olan hususi pasaport hamili vatandaşlarımız Almanya’ya giriş yaparken zaman zaman sıkıntı yaşayabilmektedirler.

Bu nedenle, Almanya’ya özel amaçlı seyahat etmek isteyen hususi pasaport hamili vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için yanlarında maddi teminat olarak günlük 45 Euro nakit para veya geçerli bir kredi kartı, kalınacak süre için geçerli sağlık sigortası, dönüş uçak bileti ve eğer mümkünse Almanya’da yaşayan bir yakınlarından alınmış davet mektubu bulundurmalarının yararlı olacağı değerlendirilmektedir".

Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde yapılan açıklamada ise, Alman yetkililer tarafından kişinin sadece hususi pasaport sahibi olmasının Almanya'ya giriş ve ikamet hakkı sağlamadığını, seyahatin amacına göre değerlendirme yapıldığı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
1 Yorum