Almanya'daki İmamoğlu destekçileri dikkat

Almanya'daki İmamoğlu destekçileri dikkat

Almanya'dan gönderilen havalelerde TC kimlik numarası yazılmazsa, para İmamoğlu kampanyasına değil, Hazine'ye aktarılıyor.

FRANKFURT - Cumhuriyet Halk Partisi tarafından Ekrem İmamoğlu'nun seçim çalışmaları için başlattığı "bağış kampanyası"na Almanya'dan ilgi büyük olurken, havale masrafı şokunun dışında, ikinci bir şok daha yaşandı.

Sözcü gazetesinden Ali Gülen'in haberine göre, Alman vatandaşlığını seçen Türkler tarafından, Alman kimliği ile yapılan havalelerin, "Bir yabancı tarafından siyasi partiye para gönderilmesi yasak olduğundan", doğrudan Türkiye'de hazineye gelir olarak yazıldığı ortaya çıktı. 

Alman kimliği varsa, hazineye

SÖZCÜ'ye konuşan banka yetkilileri, TC kimliği ya da TC kimlik numarası olmadan gönderilen paraların hazineye yazıldığını ve yardım için belirlenen hesaplara geçmediğini açıkladı. Ancak dün öğleden sonra, konuyla ilgili olarak bankalarda bazı çalışanların vatandaşları uyarmaya başladığı belirtildi. Bazı banka çalışanlarının ise, vatandaşlara bu konuda bilgi vermediği ve Alman kimliği ile bağışları aldığı saptandı. Bir çok vatandaş, kamu bankalarından bu yönde bir uyarı almadıklarını ve Alman kimliği ile havale yaptığını belirterek, "Şimde ne olacak?" diye sordu. 

Bir çok bağışçı ise, yüksek havale masrafı yüzünden dün bankaların kapısından döndü. CHP'nin Almanya örgütleri, bağış yapmak isteyenlerin toplu olarak liste yapıp, parayı bir kişi adına göndermesini istedi. 500 Euro'ya kadarki havalelerden 10'ar Euro alınırken, vatandaşların birlikte isim yazıp tek kişi adına havale yapması durumunda, bu miktara kadarki tek havaleden 10 Euro alınacak. 

Bankalara 'Kaldırın' çağrısı

CHP'nin Almanya örgütleri ayrıca, bu bağış kampanyasından havale ücreti alınmaması için bankalar nezdinde girişim başlatacaklarını açıkladılar. Bu konuda bir başarı sağlanamazsa, vatandaşların toplu olarak TC kimlik numaralarını da beyan ederek, bir ya da iki kişi aracılığıyla, belirlenen bağış hesabına para göndermesi için uyarılar yapılacak.

HABERE YORUM KAT