Almanya'da oruç tutan çalışmasın önerisi

Almanya'da oruç tutan çalışmasın önerisi

AfD Milletvekili Martin Sichert oruç tutan doktor, hemşire, pilot, otobüs ve tren sürücülerinin Ramazan'da çalışmalarının yasaklanmasını istedi.

BERLİN - Almanya'nın aşırı sağcı ırkçı Almanya İçin Alternatif (AfD) Milletvekili Martin Sichert, oruç tutan Müslüman doktorların, hemşirelerin, pilotların, otobüs şoförlerinin ve vatmanların çalışmalarının yasaklanmasını istedi. 

Bir hastanın 12 saat hiçbir şey içmeyen bir cerrah tarafından ameliyat edilmesinin konsantrasyon sorunlarına yol açabileceğini belirten Sichert, "İnsanlar neden bu kişilere emanet edilmeli?" diye sordu.

Geçtiğimiz hafta da Danimarka'nın Uyum Bakanı Inger Stoejberg, yüksek konsantrasyon gerektiren işlerde çalışan Müslümanların, oruç tutmaları halinde Ramazan ayında işi bırakmaları gerektiğini savunmuştu. Stojberg, “Bir otobüs şoförü gün boyu bir şey içmez ya da yemezse bu hepimiz için tehlikeli olabilir” demiş, fabrikada ya da hastanede çalışanların da istenen seviyede çalışamayabileceğini kaydetmişti. Stojberg'in yorumları kendi partisinden de dahil olmak üzere çok sayıda eleştiri almıştı.

HABERE YORUM KAT