Almanya'da kaçak çalışana 6 ay hapis

Almanya'da kaçak çalışana 6 ay hapis

Almanya'da gastronomide çalıştığı halde işsizlik parası aldığı tespit edilen bir kişiye 6 ay hapis ve 3500 avro para cezası verildi. Haksız yere aldığı parayı ve mahkeme masraflarını da ödeyecek.

SINGEN - Almanya'nın Singen şehrinde, bir iş yerinde kaçak çalıştığı halde işsizlik parası aldığı tespit edilen bir kişiye 6 ay hapis ce 3500 avro para cezası verildi.

Donaueschingen'de görülen mahkeme, 51 yaşındaki kişinin hapis cezasını 2 yıl erteledi. Söz konusu kişi, bu süre zarfında başka bir suçtan daha hüküm giyerse, bu cezasını da çekmek zorunda kalacak.

Singen Gümrük Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bir gastronomi işletmesinde düzenli olarak çalışmasına rağmen, çalışmadığı gerekçesiyle İş Ajansı'na kaydolan ve işsizlik parası alan kişi, sosyal kasaların 20 bin avrodan fazla zarara uğramasına neden oldu. Zanlı, para cezasının ve dava giderlerinin yanı sıra, haksız yere aldığı tespit edilen ödemeleri de iade etmek zorunda kalacak.

İçişleri Bakanlığı, geçtiğimiz hafta 5,5 milyon kişi'nin Almanya'da sosyal yardım (Hartz IV) aldığını ve yaklaşık bir milyon kişi, 10 yıldan fazla süredir bir işte çalışmayarak bu parayla geçindiğini açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT