Almanya'da işsizlikte rekor düşüş

Almanya'da işsizlikte rekor düşüş

Almanya'da işsizlik rakamları açıklandı: Yüzde 3,5. Rakamlar, birleşmeden sonraki en düşük işsizlik oranı olarak kayıtlara geçti.

BERLİN - Federal Almanya ekonomisinde üretim ve fabrika siparişlerinde yaşanan azalma, resesyon endişesini beraberinde getirirken, ülkede açıklanan işsizlik rakamları pozitif anlamda yeni bir rekora imza attı.

Berlin duvarının yıkıldığı ve 2 Almanya'nın birleştiği 1990 yılının ardından açıklanan en düşük işsizlik oranı olan son rakamlar, 29 yılın en düşük düzeyi olarak dikkati çekti.

Merkezi Wiesbaden'da bulunan Federal İstastistik Dairesi tarafından açıklanan veriler, Almanya'daki işsizlik oranının 15-64 yaşları arasında sadece yüzde 3,5 olduğunu ortaya koydı. Söz konusu rakam 2005 yılında yüzde 11,3 olarak açıklanmıştı.

Üniversiteye gidenler ve Ausbildung yapanlar arttı

Almanya'da üniversite eğitimi alan ve meslek eğitimi gören öğrencilerin sayısında da büyük artış yaşandı. 2007 yılında 1,7 milyon olan üniversite öğrencisi sayısı, geçtiğimiz yıl 2,5 milyon oldu.

Genç işsizlik de düştü

Gençler arasındaki işsizlik rakamlarına bakıldığında ise 15-24 yaşları arasındaki nüfusun sadece yüzde 6,2'sinin işsiz olduğu sonucu ortaya çıktı. Bu oran 2005 yılında yüzde 15,2 idi.

HABERE YORUM KAT