Almanya'da Atatürk anması

Almanya'da Atatürk anması

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Nürnberg Başkonsolosluk binasında düzenlenen törenle anıldı.

NÜRNBERG - Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 80’inci yıl dönümünde, düzenlenen bir törenle anıldı. Nürnberg Başkonsolosluk binasında yer alan tören salonu tamamen doldu.

Törenin başlangıcında bina dışındaki bayrak yarıya indirilirken, Nürnberg Başkonsolosluk binasında yer alan tören salonu tamamen doldu.

Başta Başkonsolos Yavuz Kül, Başkonsolos Yardımcısı Selçuk Eke, konsoloslar ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Fahri Kültür Ataşesi Turgay Hilmi’nin yanı sıra, SPD Bavyera Milletvekili Arif Taşdelen, Kuzey Bavyera Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Ayla Çokbudak, Kuzey Bavyera CHP Birliği Başkanı Rifat Çolak, Belediye Meclis Üyesi Aynur Kır, SPD Nordostbahnhof Bölge Başkanı Abdurrahman Gümrükçü, Türk sivil kuruluşlarının temsilcileri ile öğretmenlerin de katıldığı tören, Öğretmen Berna Koçak’ın sunumu ile başladı.

Törende, Başkonsolos Yavuz Kül de bir konuşma yaptı. Tören, bir sinema gösterisinin ardından, üçüncü Sınıf Öğrencisi Orçun Kaplan’ın Atatürk hakkında okuduğu şiirle sona erdi.

HABERE YORUM KAT