Almanya Türkiye'ye gidecekleri uyardı

Almanya Türkiye'ye gidecekleri uyardı

Almanya Dışişleri, OHAL nedeniyle keyfi tutuklamalar olabileceğini belirterek, Türkiye'ye seyahat etmeyi düşünen vatandaşlarını uyardı: Türkiye'nin her yerinde terör tehdidi var.

BERLİN - 2016 Referandumu sürecindeki gerginliğin ardından bozulan Türk - Alman ilişkileri nedeniyle bir türlü toparlanamayan Türkiye turizm sektörü bir darbe daha yedi. Alman Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklanamada, Türkiye'yi tercih eden vatandaşlar, OHAL nedeniyle tatilde keyfi gözaltılar yaşanabileceği konusunda uyarıldı.

Euronews'in haberine göre, OHAL'in 19 Temmuz 2018'e kadar uzatılması nedeniyle, Türk polisinin Alman vatandaşlarını keyfi olarak göz altına aldığı kaydedildi. Açıklamada ayrıca Türk yetkililerin Alman turistleri uzun bir süre konsolosluk görevlileri ile görüştürmedikleri de hatırlatıldı.

Öte yandan Almanya Dışişleri, Türkiye'nin her yerinde terör tehlikesinin bulunduğunu belirtti. Kesinlikle gidilmemesi gereken yerler ise Diyarbakır, Cizre, Silopi, İdil, Yüksekova ve Nusaybin olarak açıklandı. 

Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Bitlis, Bingöl, Siirt, Muş, Tunceli, Şırnak, Hakkari ve Van ise riskli bölgeler olarak nitelendirildi.

Açıklamada ayrıca Türkiye'de devlet büyüklerine sosyal medya üzerinden hakaret edenlerin cezalandırıldığı, eşcinsel yürüyüşlerinin yasaklandığı ve bu nedenle eşcinsellerin dikkatli olması gerektiği, ayrıca altyapının engellilere çok uygun olmadığını belirtildi.

HABERE YORUM KAT