'Almanya, Avusturya ve Hollanda haddini bilsin'

'Almanya, Avusturya ve Hollanda haddini bilsin'

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "Almanya, Avusturya ve Hollanda haddini bilsin, kendi işine baksın. Onlar Türkiye'den daha güvenli seçim yapmıyor" dedi.

ANKARA - Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, seçime kısa süre kaldığına dikkati çekerken, "Kim ki 'Türkiye'nin seçimlerinde hile var.' diyorsa o büyük bir ahlaksızdır, büyük bir Türkiye düşmanıdır." dedi.

"Herkes işine baksın"

Seçimlerin OHAL'de gerçekleştirilecek olmasından dolayı ABD'den gelen eleştirilerle, Avusturya, Hollanda ve Almanya'nın ülkelerinde Türkiye'nin seçim propogandası yapmasına izin vermeyeceklerine yönelik açıklamalarına ilişkin değerlendirmeleri sorulan Bozdağ, cumhurbaşkanı seçiminin hem içeride hem dışarıda endişelilerinin olduğunu belirtti.

Türkiye'nin bunlara karşı durduğunu dile getiren Bozdağ, şöyle devam etti:

"Onlar Türkiye'den daha güvenli seçim yapmıyor"

"Türkiye'ye darbe yapmış katilleri himaye ediyorlar, destek veriyorlar. Türkiye, 'Bunları yapamazsınız.' diyor. Biz devletimizin ve milletimizin hukukunu koruyoruz, Batı'ya karşı da aynı öyle, hepsine karşı öyle. Ne yapıyorlar? Onun için, 'Biz endişeliyiz...' Niye endişelisin kardeşim? Sana ne oluyor, seçimi ben yapıyorum. Biz Türkiye'nin cumhurbaşkanını seçiyoruz, ABD'ye başkan mı seçiyoruz veya Avusturya'ya, Hollanda'ya başbakan, cumhurbaşkanı mı seçiyoruz? Biz Türk milleti olarak Türkiye'yi yönetecek Türkiye'nin cumhurbaşkanını seçiyoruz. Başka ülkelerin haddine değildir Türkiye'nin seçimine karışmak. ABD'nin de haddine değildir, Avusturya'nın da haddine değildir, Hollanda'nın da haddine değil. Herkes işine baksın. Onlar Türkiye'den daha güvenli seçim yapmıyor."

"Büyük bir ahlaksızdır, Türkiye düşmanıdır"

ABD'deki başkanlık seçiminin ardından çıkan iddiaları ve yaşananları anımsatan Bozdağ, "ABD'nin güvenli seçim konusunda Türkiye'ye söyleyebileceği tek ama tek söz yoktur, başka ülkelerin de yoktur." dedi.

Bozdağ, Türkiye'nin daha iyi, serbest, güvenli seçim yaptığını, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) bugüne kadarki seçimlerinin tamamının güvenilirlik konusunda uluslararası örgütlerin takdirini topladığını belirterek, seçim uygulamalarına ilişkin bilgi verdi.

"Türkiye'nin seçimlerinde hile yapılması, bütün partilerin tamamının anlaşması, bir de YSK de bu anlaşmaya dahil olmadığı sürece kesinlikle mümkün değildir." diyen Bozdağ, böyle bir olayın gerçekleşmesinin mümkün olmadığını vurguladı.

Bozdağ, "Kim ki 'Türkiye'nin seçimlerinde hile var.' diyorsa o büyük bir ahlaksızdır, büyük bir Türkiye düşmanıdır." dedi.

Seçim güvenliğine yönelik karşı söylemlerde bulunan bazı çevrelere dikkati çeken Bozdağ, "Onlar, esasında seçimdeki başarısızlığına şimdiden kılıf arıyorlar." diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
1 Yorum