AB: Türkiye ile müzakereler durma noktasında

AB: Türkiye ile müzakereler durma noktasında

AB’nin Türkiye Raporu’nda; Türkiye’nin, hukukun uygulanmasında, temel haklarda AB’den daha da uzaklaştığı, müzakerelerin durma noktasına geldiği ve başka fasılların açılıp kapanamayacağı belirtildi.

BRÜKSEL - Avrupa Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn'ın, Avrupa Birliği için önemli partner olarak başlayan Türkiye raporunda, göç ve mültecileri destekleme konusunda, etkili iş birliği dahil ortak menfaatlerin olduğu temel alanlarda Türkiye ile diyalog ve işbirliğinin devam ettiği belirtildi. 

Türkiye, AB’den daha da uzaklaştı

Rapor’da bununla birlikte, anayasa değişikliğinin yapılmasıyla Türkiye’nin, hukukun uygulanmasında, temel haklarda, siyasi sistemdeki etkin kontrol ve dengelerin sağlanması konusunda Avrupa Birliği’nden daha da uzaklaşmaya devam ettiği belirtildi. 

Müzakerelerinin durma noktasına geldiğini not ettiği

Rapor’da Haziran 2018’de Avrupa Konseyi’nin oy birliği ile bu sebepten Türkiye’nin AB’ye girişi ile ilgili müzakerelerinin durma noktasına geldiğini not ettiği ve başka fasılların açılamayacağı ve kapanamayacağı belirtildi. Raporda, bu değerlendirmeyi gerektiren esasların halen geçerli olduğu ifade edildi. 

HABERE YORUM KAT
1 Yorum