4 gençten 1'i esrar kullanıyor

4 gençten 1'i esrar kullanıyor

Avrupa Birliği'nin hazırladığı uyuşturucu raporunda, Avrupa'da her 4 gençten 1'inin esrar kullandığı belirtildi. Kokain tüketiminde ise Almanya'dan Dortmund, Hollanda'dan Antwerp ve Amsterdam ile İsviçre başı çekiyor.

DORTMUND - Avrupa Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Komisyonu'nun açıkladığı Uyuşturucu Raporu'nda Avrupa'da yaşları 15-64 arasında olan nüfusun yüzde 24,8'inin esrar, yüzde 5,1'inin kokain ve 3,6'sının da amfetamin kullanduğı belirtildi. Almanya'da ise esrar kullanımı 18-34 yaş arasın gençlerde yüzde 13,3 olarak açıklanırken, bu oran erkeklerde yüzde 15,6 ve kadınlarda ise yüzde 11 oldu. Raporda ayrıca 2015 yılında Almanya'da 1226 kişinin aşırı doz uyuşturucu kullanımından dolayı hayatını kaybettiği belirtildi. Raporun Türkiye ile ilgili bölümünde ise 15-34 yaş arasındaki Türk gençleirnin sadece yüzde 0.4'ünün esrar kullandığı kaydedildi.

Dortmund kokain başkenti

Raporda ayrıca, Dortmund'un Almanya'da en çok kokain ticareti yapılan şehir olduğu belirtildi.

Avrupa'da ilk 10'a giren şehirler arasında tek Alman şehri olan Dortmund, kokain satışında İngiltere'den Bristol, Hollanda'dan Antwerp ve Amsterdam, İsviçre'den Basel, Bern, Zürih ve St. Gallen ile Genf şehirleri ile birlikte üst sıraları paylaştı.

HABERE YORUM KAT