29 bin avroyla Türkiye'ye giderken yakalandı

29 bin avroyla Türkiye'ye giderken yakalandı

Berlin Tegel Havalimanı'nda yapılan aramada, çantasında 15 bin ve çoraplarında 14 bin avro bulunan kadın Türkiye'ye gitmek isterken gözaltına alındı. Türkiye'ye giderken yanınızda beyan etmeden en fazla 9999 avro bulundurabilirsiniz.

BERLİN - Almanya'nın başkenti Berlin'de bulunan Tegel Havalimanı'ndan, Türkiye'ye gitmek üzere uçağa binmeye çalışan bir kadın gözaltına alındı. 

45 yaşındaki kadının check-in işlemlerinden sonra yapılan aramada, çantasında 15 bin avro ve valizindeki çorapların içine gizlenmiş olarak da 14 bin avro bulunduğu kaydedildi.

Berlin polisinden yapılan açıklamaya göre, yanında sadece 8 bin 500 avro olduğunu ileri süren kadının Berlin'de yaşayan kızının evinde yapılan aramada da, para ve ziynet eşyası bulundu. Polis, aramalarda elde ettiği bazı bulgulara dayanarak, bir dolandırıcılıktan şüphelendi.

Zanlıların, kendilerini polis olarak tanıtıp insanlardan para toplayan bir şebeke ile bağlantılı olup olmadıkları araştırılıyor. Olayla ilgili soruşturma, Landeskriminalampt tarafından sürüdürülüyor.

Almanya'dan Türkiye'ye gidip gelirken, her yetişkin kişi, yanında beyan etmeden en fazla 9999 avro bulundurabiliyor. 10 bin avro ve üzerindeki paralarla yolculuk yapmak için gümrük yetkililerine bildirimde bulunmanız gerekiyor. 

HABERE YORUM KAT