2019 Türkiyesi: 4 kardeş yoksulluk nedeniyle intihar etti

2019 Türkiyesi: 4 kardeş yoksulluk nedeniyle intihar etti

CHP Grup Başkanvekili Özgür, "2019 Türkiyesi, Ey Adalet ve Kalkınma Partisi, ey TBMM dört kardeş toplu intihar ediyor. Gerekçeleri; yoksulluk, geçinememek, açlık, işsizlik..." dedi.

ANKARA - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İstanbul Fatih'te yoksulluk nedeniyle intihar ettiği belirtilen dört kardeşi TBMM gündemine taşıdı. İktidarın politikalarını eleştiren Özel, "Dört tane kardeş, açlıktan yoksulluktan, icra altındaki maaşlarını alamamaktan intihar ediyor. Bu intiharlar ülkede gündemi sarsmıyor. Bakanın gündeminde yok. Cumhurbaşkanı’nın gündeminde yok. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin gündeminde yok. Bu ülkede yaşmaktan, bu ülkede siyaset yapmaktan, halen daha iktidarda olup yoksulluğa kulak tıkamış halde bulunulmasına şahitlik etmekten insan utanır" dedi. Özel'in konuya ilişkin konuşması şöyle:

"İstanbul Fatih’te dört kişi toplu intihar etti. Sırf bu kadarı tüm dünyada hayatı durdurur. Ama bu dördü kardeş. Bu dört kardeş 48 ile 60 yaş arasınlar. Biri müzik öğretmeni, birisi kurye ikisi işsiz. İki aydır, birlikte yaşadıkları evin elektriğini ödeyemiyorlar. Ölümlerinden iki saat sonra BEDAŞ denen kurup cenaze evinde elektrikleri kesiyor. O kadar garibanlar ki, ölümleri dünyanın herhangi bir yerinde ülkeyi sarsacakken, bizi kedi yavrusu gibi gidip gömerler diye kimsenin haberi olmaz diye, kapıya “İçerde siyanür var, polise haber verin” yazmışlar ki, hiç olmazsa ölümlerinden birileri haberdar olsun.

"EY ADALET VE KALKINMA PARTİSİ, EY TBMM... DÖRT KARDEŞ TOPLU İNTİHAR EDİYOR" 

2019 Türkiyesi... Ey Adalet ve Kalkınma Partisi, ey TBMM... Dört kardeş toplu intihar ediyor. Gerekçeleri; yoksulluk, geçinememek, açlık, işsizlik… Üzerine yemin ettiğimiz anayasa, bu devletin sosyal bir hukuk devleti olduğunu yazıyor. Zenginler daha zengin oluyor. Yandaşlar daha yandaş oluyor. İhalenin kime verileceğine ülkeyi yöneten tek adam karar veriyor. Helikopterle İstanbul’un üstünde gezip kupon arsayı zenginlere üçleştiriyor, beşleştiriyor dağıtıyor. Ama dört tane kardeş, açlıktan yoksulluktan, icra altındaki maaşlarını alamamaktan intihar ediyor. Bu intiharlar ülkede gündemi sarsmıyor. Bakanın gündeminde yok. Cumhurbaşkanı’nın gündeminde yok. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin gündeminde yok. Bu ülkede yaşmaktan, bu ülkede siyaset yapmaktan, halen daha iktidarda olup yoksulluğa kulak tıkanmış halde bulunulmasına şahitlik etmekten insan utanır haldedir."

NE OLMUŞTU?

İstanbul Fatih'te aynı evde yaşayan 4 kardeş ölü bulundu. Olay sonrası intihar şüphesi üzerinde durulurken, mahalle esnafı, 'geçim sıkıntıları vardı, en son maaşa haciz koydular' açıklamasında bulundu. Olay sonrası dört kardeşin yaşamını yitirdiği eve gelen BEDAŞ ekiplerinin zaman kaybetmeden borç gerekçesiyle elektriği kesmesi de dikkat çekti.

Fatih Molla Gürani Mahallesi, Oğuzhan Caddesi'ndeki bir evde yaşayanlara ulaşılamadığı ihbarı üzerine, polis ekipleri söz konusu eve gitti. 

Kapının üstünde "Dikkat siyanür var, polisi arayın, içeri girmeyin" notuyla karşılaşan polis ekipleri, kilitli kapıyı açıp içeri girdi. 

Ekipler, evde hareketsiz yatan Cüneyt (48), Oya (54), Kamuran (60) ve Yaşar Y. (56) isimli 4 kardeşin hayatını kaybettiğini belirledi. 

AFAD ve polis ekipleri giydikleri özel kıyafetlerle evde yaklaşık 2,5 saat inceleme yaptı.

İncelemenin ardından cesetler, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

'MAAŞINA HACİZ KOYDULAR'

Olayın ardından kardeşlerin alışveriş yaptığı bakkalın sahibi soruları yanıtladı. Yusuf Deniz, en son Cumartesi müzik öğretmeni olan Oya Yetişkin'in kendisinden alışveriş yaptığını belirterek, "Ben 15 senedir tanıyorum onları. En son Cumartesi günü akşam üzerin saat 17.00 gibi alışveriş yaptı tokalaştık gitti. Salı günü de ses çıkmayınca onun okuldan bir arkadaşı geldi, 'Bunların telefonu kapalı' dedi. Hemen 155 polis imdat hattını aradık. Polis arkadaşlar geldi çilingir ile binaya girdik, kapıya yazı asmışlar. Sonra emniyet yetkililerinin hepsi geldi buraya" diye konuştu. 

Deniz, "Dört kardeş de aynı evde yaşıyorlardı 4'ü de bekardı. Yalnız sıkıntıları, maddi sıkıntıları vardı. Başka kimseleri yoktu. Kardeşlerden biri müzik öğretmeniydi, diğeri kuryelik yapıyordu, diğerleri de evde oturuyorlardı. En son Cumartesi alışveriş yapmaya geldiğinde bana 'Maaşıma haciz koydular' dedi" dedi. 

BEDAŞ ZAMAN KAYBETMEDİ, ELEKTRİĞİ KESTİ

4 kardeşin ölümü sonrası olay yerine gelen BEDAŞ ekipleri, 607,16 liralık elektrik faturasının 2 aydır ödenmediği gerekçesiyle elektrikleri kesti. 

'ANTİDEPRESAN İÇEREK İNTİHAR ETTİLER'

Polisin ilk tespiti, 4 kardeşin çok sayıda antidepresan içerek intihar ettiği yönünde. Kardeşlerin kesin ölüm nedeni Adli Tıp'taki inceleme sonrası belli olacak. 

HABERE YORUM KAT