1,8 milyar kişi Erdoğan'a dua ediyormuş

1,8 milyar kişi Erdoğan'a dua ediyormuş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 1,8 milyarlık ümmetin Erdoğan'ın seçilmesi için her gün dua ettiğini ileri sürdü.

ANTALYA - AKP - MHP tarafından kurulan Cumhur Koalisyonu'nun anketlerde beklenen sonucu alamaması üzerine iktidar mensupları seçmenleri ikna etmek için ilginç yollar denemeye başladı. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'da yaptığı açıklamada, 1,8 milyar Müslümanın Erdoğan'ın seçilmesi için her gün dua ettiğini ileri sürdü.

Muhalefetin Müslüman olmadığı varsayımından yola çıkan Çavuşoğlu, “1,8 milyar ümmetin de duası bizimle. Şu 1 ayda her gün bize dua ediyorlar, dua edecekler. Niye? Çünkü Recep Tayyip Erdoğan’ın tekrar seçilmesini istiyorlar. Çünkü bu kutlu yolculuğun devam etmesini istiyorlar. Çünkü Türkiye’den başka mazlumların ve ümmetin umudu yoktur” dedi.

Dış politikada güçlüymüşüz

Tüm komşularıyla sorun yaşayan, AB müzakere süreci fiili olarak sona eren ve ülkesinde milyonlarca mültecinin sokaklarda başıboş dolaştığı Türkiye'nin, dış politikada güçlü olduğunu iddia eden Çavuşoğlu, "Bugün dış politikada güçlüysek, sizlerin desteği sayesinde güçlüyüz. Dış politikada haksızlıklara karşı sesimizi gür çıkarabiliyorsak, arkamızda 81 milyonun olduğunu hissettiğimiz içindir. Bugün adaletsizliklere sesimizi çıkartıyorsak, bu milletimizin vicdanının bizlere emridir” ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, tüm dünyanın gözünün de Türkiye’de olduğunu iddia etti.

HABERE YORUM KAT
4 Yorum