Yerde yatana yardım etmeyene ceza

Yerde yatana yardım etmeyene ceza

Almanya'nın Essen şehrinde bir bankamatikte hareketsiz yatan yaşlı adama yardım etmeyen 4 kişiye ceza verildi. 5. kişinin polisi araması üzerine hastaneye kaldırılan adam hayatını kaybetmişti.

ESSEN - Almanya'nın Essen şehrinde yaşanan olayda bir bankamatik girişinde yerde hareketsiz yatan yaşlı adam, diğer müşterilerin kendisine yardım etmemesi üzerine hayatını kaybetti. Bankamatiğe giren ilk 3 müşteri, adamı görmezden geldikleri için kasıtlı olarak yardım etmemek suçından para cezasına çarptırıldı. 2400, 2800 ve 3600 avro ceza verilen müşteriler, 83 yaşındaki adamı görmezden gelmiş ancak 5. müşteri polisi aramıştı. Mahkemeye sağlık sorunları nedeniyle katılmayan bir kişi hakkındaki dava ise devam ediyor. 

Müşterilerden biri, kişiyi uyuyan bir evsiz sandığını belirtince, mahkeme heyeti kişinin düzgün giyimli biri olduğunu ve bankamatiğin tam orta yerinde yattığını söyledi. Öte yandan ilk 4 kişi yardım etmiş bile olsa, yaşlı adamın hayatını yine kaybedeceğine dair mahkemeye sunulan uzman raporları kişilerin ceza almasını engellemeye yetmedi.

 

ekran-resmi-2017-07-12-21.30.23.png

HABERE YORUM KAT