Yahudi düşmanlığında Avrupa birincisiyiz

Yahudi düşmanlığında Avrupa birincisiyiz

Uluslararası 2 kuruluşun araştırmalarına göre, Türkiye Yahudi düşmanlığında ve milliyetçilikte Avrupa ülkeleri arasında ilk sırada yer alıyor.

FRANKFURT - Küresel Karalama Ligi (ADL Global 100) tarafından yayımlanan dünya ırkçılık haritasına göre Türkiye Yahudi düşmanlığında Avrupa'da yüzde 71 ile birinci sırada yer alıyor.

49 milyonluk yetişkin nüfusun 35 milyonunun antisemitik davranışlar sergilediğini kaydeden uluslararası kuruluş, Türk halkının yüzde 78'inin Yahudilerin iş hayatında çok fazla güçlü olduklarını düşündüklerini belirtiyor.

Araştırmanın sonuçlarına göre, Türklerin yüzde 71'i Yahudilerin İsrail'e yaşadıkları ülkeden daha çok bağlı olduklarını, yüzde 64'ü kendilerinden başka kimseyi düşünmediklerini, yüzde 71'i ABD hükümetini kontrol ettiklerini, yüzde 63'ü küresel medyayı yönettiklerini, yüzde 53'ü dünyadaki savaşların çoğundan sorumlu olduklarını, yüzde 62'si ise insanların Yahudilerden onların davranışları yüzünden nefret ettiklerini düşünüyor.

Buna göre, 2014 yılında yüzde 69 olan Yahudi düşmanlığı 2 puan artış göstererek 2015 yılında yüzde 71'e yükselmiş. 

Almanya'da Yahudilere karşı ayrımcı ifadeler kullananların oranı yüzde 27'de kalırken, dünya ortalaması yüzde 26 oldu. Avrupa'da en az Yahudi düşmanlığı görülen ülkeler ise yüzde 5 ile İsveç ve Hollanda oldu.

Irkçılıkta da birinci sırada

Dünya ırkçılık haritasında da Türkiye yüzde 20 ile yüzde 30 arasında ırkçılık oranıyla Avrupa ülkeleri arasında ilk sırada yer aldı. Dünyada en az ırkçılık görülen ülkeler ise yüzde 5'ten az bir oranla ABD, Avustralya, Yeni Zelanda ve Kanada oldu.
 

HABERE YORUM KAT
1 Yorum