THY'nin Atina ofisine saldırı

THY'nin Atina ofisine saldırı

Türk Hava Yolları'nın Atina ofisine bir grup tarafından saldırı gerçekleştirildi.

ATİNA - Türk Hava Yolları'nın Atina ofisine bir grup tarafından saldırı gerçekleştirildi. Ofisin çamlarını kırmayan çalışan Ruvikonas üyeleri ofise giremedi. Saldırının yerel saatle 07.00 sıralarında meydana geldiği bildirildi. Örgüt, saldırının ardından internette saldırı görüntülerini paylaştı. Ruvikonas üyeleri daha önce de birçok bakanlık binasına benzer eylemler gerçekleştirmiş ve birçok kez binaları işgal etmişti.

Dışişleri Bakanlığı kınadı 

Dışişleri Bakanlığı saldırıyı kınayarak suçluların bir an önce yakalanmasını istedi. Bakanlık tarafından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklama, şöyle:

"THY Atina Ofisi'ne bu sabah yapılan ve maddi zarara yol açan saldırıyı kınıyoruz. Sözkonusu saldırının sorumluluğunun ’Ruvikonas (Rubicon)’ isimli anarşist bir örgüt tarafından üstlenildiği Yunan polisi tarafından bildirilmiştir. Anılan örgüt, 26 Temmuz 2016 tarihinde Atina Büyükelçiliğimize, 5 Şubat 2017 tarihinde ise Gümülcine Başkonsolosluğumuza yönelik saldırılar gerçekleştirmişti. Yunanistan’daki Türk temsilciliklerine karşı gerçekleştirilen bu eylemlerin faillerinin en kısa zamanda yakalanarak yargı önüne çıkartılmasını bekliyoruz"

HABERE YORUM KAT