Suriyelileri Türkiye üzerinden Almanya'ya kaçırmak isterken yakalandı

Suriyelileri Türkiye üzerinden Almanya'ya kaçırmak isterken yakalandı

Federal polis bir Ukraynalıyı, bazı durumlarda hayati tehlike altında olmak üzere 6 Suriyeliyi arabasıyla kaçırmakla suçladı. 18 yaşındaki genç, Garmisch-Partenkirchen (Münih) otoyolunda tutuklandı.

Almanya'nın Bavyera eyaletinde yer alan Murnau sınır polis karakolundan memurlar, Penzberg yakınlarındaki A95 otoyolunda Alman plakalı aracın içindekileri kontrol etti. Araç Münih istikametinde seyrediyordu. Sürücü Almanya'da kayıtlı Ukraynalı bir göçmendi. Yanındaki altı kişi ise aslen Suriyeliydi. Almanya'ya giriş yapmak ya da Almanya'da kalmak için belgeleri de yoktu. Dördü emniyet kemerlerini takmadan arka koltukta oturuyordu. Diğer ikisi, beş ve 15 yaşlarındaki iki çocuk ise, bagajda yolculuk ediyordu! Küçük çocuk polis tarafından bulunduğu durumdan kurtarıldıktan sonra kustu. Olay yerine ambulans çağrıldı.

SURİYELİLER MÜLTECİ KABUL MERKEZİNE, UKRAYNALI CEZAEVİNE GÖNDERİLD

Aracın sürücüsü ve kaçakçılık yaptığı anlaşılan kişiler ayrı ayrı Garmisch-Partenkirchen'deki kaçakçılık suçlarından sorumlu Federal Polis karakoluna götürüldü. Burada Ukraynalı aracın Rheinland-Pfalz eyaletine kayıtlı olduğu ortaya çıktı. İlk bilgilere göre, Suriye'den Türkiye ve Sırbistan üzerinden Almanya'ya yapılacak tüm yolculuk kişi başına 9.000 Euro'ya mal olacaktı. Müfettişler kaçakçılığın organize bir şekilde yapıldığını düşünüyor.

Gerekli polisiye tedbirlerin alınmasının ardından kaçak Suriyelilerden beşi Münih'teki bir mülteci kabul merkezine gönderildi. Akrabaları olmadan tek başına seyahat eden 15 yaşındaki çocuk ise Garmisch-Partenkirchen'deki gençlik dairesine emanet edildi. Şüpheli kaçakçı Pazartesi günü federal polis tarafından Münih'te hakim karşısına çıkarıldı. Savcılığın talebi üzerine gözaltında tutulmasına karar verildi. Ukraynalı, Münih-Stadelheim cezaevine götürüldü.

ARTI49

FOTOĞRAF: unsplash / Temsili

HABERE YORUM KAT