Siz hastalandınız diye Alman ekonomisi küçüldü

Siz hastalandınız diye Alman ekonomisi küçüldü

Almanya'da yapılan bir araştırmaya göre, "İşe önemli ölçüde devamsızlık, önemli üretim kayıplarına yol açtı, ortalamanın üzerinde hastalık günü sayısı olmasaydı, Alman ekonomisi yüzde 0,5'in biraz altında büyürdü" deniyor.

Geçen yılki yüksek hastalık oranı olmasaydı, Alman ekonomisi muhtemelen küçülmek yerine büyürdü: Bu, Alman Araştırmaya Dayalı İlaç Şirketleri Birliği (VFA) tarafından yapılan bir araştırmanın sonucu olarak yayımlandı.

Araştırmada, "İşe önemli ölçüde devamsızlık, önemli üretim kayıplarına yol açtı, ortalamanın üzerinde hastalık günü sayısı olmasaydı, Alman ekonomisi yüzde 0,5'in biraz altında büyürdü" deniyor.

EK GELİR GİTTİ!

Ancak Alman ekonomisi yüzde 0,3 oranında küçüldü. Uzmanlar, hastalık oranının bu kadar yüksek olmasıyla, 2023 yılında 26 milyar Euro'luk ek gelirin kaçırıldığını savunuyor.

Araştırmaya göre, Almanya'da hastalık oranı geçen yıl bir kez daha 2022'deki rekor seviyeyi aştı.

Hastalık izninin kapsamı sektöre bağlı olarak büyük ölçüde değişti. Araştırmaya göre, üretim kesintilerinin yaklaşık yüzde 70'i otomotiv, makine mühendisliği, metal, elektrik, ilaç ve kimya endüstrilerindeki ilgili sektörlerin büyüklüğünden kaynaklanıyordu. Hastalık oranı yüzde 6,8 ile en yüksek metal üretiminde görüldü.

ARTI49

HABERE YORUM KAT
1 Yorum