Krizin hissedilmediği alan kalmadı: Almanya'da otopark ücretlerine zam!

Krizin hissedilmediği alan kalmadı: Almanya'da otopark ücretlerine zam!

Almanya'da araç sahipleri, yılbaşı itibariyle otopark ücretlerine yapılan zamlardan şikayetçi.

Ekonomik kriz, Alman vatandaşlarının türlü hizmetlere erişimini her geçen gün daha pahalı hale getiriyor.

Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde bulunan Mitte belediyesinin otopark işletmesi Brepark, yılbaşı itibariyle hizmet ücretlerine zam yaptı.

Örneğin, Mitte çok katlı otoparkında yarım saat için 1,10 Euro ödenirken, şimdi aynı süre için 1,50 Euro ödenecek. Günlük azami ücretler de 12 Euro'dan, 15 Euro'ya yükselecek. Gece saatleri ve resmi tatillerdeki otopark ücretleri de 4 Euro'dan 5 Euro'ya yükseltildi.

"ZAMLAR GİDER ARTIŞINA BAĞLI"

İşletme yöneticileri, zamların "işçilik ve işletme maliyetlerindeki artışa bağlı olarak gerçekleştiğini" öne sürüyor. Şirket sözcüsü Darja Koch tarafından basına yapılan açıklamada, "Yeni yatırımlar için, özellikle de e-şarj istasyonlarımızın genişletilmesi için mali kaynaklara da ihtiyacımız var" deniliyor.

Bürgerweide otoparkında ise saat ücreti 1,20 Euro'dan 1,50 Euro'ya yükselecek ve daha önce 6 Euro olan günlük "maksimum ücret" 8 Euro olacak.

Zamlar, Alman araç sürücüleri tarafından tepkiyle karşılanıyor. Vatandaşlar, gözle görülür artışın, kendilerini ekonomik olarak zorlayacağına inanıyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT