Krizin faturası yine halka kesildi: Almanya'da toplu ulaşıma bir zam daha!

Krizin faturası yine halka kesildi: Almanya'da toplu ulaşıma bir zam daha!

Almanya'da çok sayıda kentte toplu ulaşım, bugün itibariyle zamlı tarifeyle ücretlendirilecek.

Yöneticiler, ekonomik krizin faturasını yine Alman vatandaşlarına çıkarıyor.

Almanya'da çok sayıda eyalette bugün itibariyle toplu ulaşım ücretlendirmelerinde güncelleme yapılacağı ve yeni fiyatların eskisine göre daha pahalı olacağı duyurulmuştu.

Bir duyuru da Rhen-Main'den geldi.

BİRLİK "ZAM" DEDİ

Rhein-Main-Verkehrsverbund (RMV) ulaşım birliği, bilet fiyatlarına ortalama yüzde 8,2 oranında zam yapma kararı aldı. Zamlar, RMV denetim kurulu tarafından, Haziran ayında kararlaştırılmış ve "ulaşım hizmetlerindeki gider artışlarıyla" gerekçelendirilmişti.

1 Ocak'tan itibaren Frankfurt içinde tek seferlik yolculuklar 3,40 Euro yerine 3,65 Euro'yla ücretlendirilecek. Sezonluk biletler de daha pahalı hale gelecek. Ancak aylık 49 Euro'luk Deutschlandticket ile yıllık 365 Euro'luk okul ve yaşlı biletleri fiyat artışlarından muaf tutulacak.

HESSEN'DE DE ARTIŞ

Kuzey Hessen Ulaşım Birliği (NVV) ve güney Hessen'deki Bergstrasse bölgesiyle birlikte dahil olduğu Ren-Neckar Ulaşım Birliği de benzer artışların yapıldığını duyurdu. Buralardaki fiyatlar da sırasıyla ortalama yüzde 6 ve yüzde 7,9 oranında artacak. Deutschlandticket'in de bundan etkilenip etkilenmeyeceği henüz belli değil, zira aylık 49 Euro'luk sabit ücret bir başlangıç fiyatı olarak düşünülmüştü ve bu miktar yıl içinde değişebilir.

ARTI49

HABERE YORUM KAT