'Korkma Oğlum' Almanya galasını yaptı

'Korkma Oğlum' Almanya galasını yaptı

15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan Nürnbergli Serhat Önder’in öyküsünü konu alan "Korkma Oğlum" filminin galası Almanya'da yapıldı.

NÜRNBERG - Türk Kızılayı'nın desteklediği, 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan Nürnbergli Serhat Önder’in öyküsünü konu alan "Korkma Oğlum" filminin galası Almanya'nın Nürnberg kentinde yapıldı.

Admiral Palast sinemasındaki galaya şehit Önder’in eşi Canan Önder, yakınları, Nürnberg Başkonsolosu Yavuz Kül, Kızılay Genel Sekreteri Hüseyin Can, yönetmen Ekrem Aydın, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Genel Başkanı Zafer Sırakaya ile yaklaşık 200 davetli katıldı.

Türkiye’ye kesin dönüş yaptıktan sonra Ankara’ya yerleşen Önder, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini duyduğunda Genelkurmay Başkanlığı binasının çevresine ilk gidenlerden biri olmuştu.

Eşi Canan Önder, galada yaptığı açıklamada, eşinin Nürnberg’de efendiliği, dürüstlüğü ve cana yakınlığıyla tanınan ve çok sevilen biri olduğunu vurgulayarak, ''Eşimin şehadeti ile ilgili çekilen belgesel filme katkısı bulunan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Nürnberg Başkonsolos Yavuz Kül, ''Bu kadar seveni olan bir insan aramızdan ayrıldı. O yüzden 15 Temmuz hain darbe girişimini hiçbir zaman unutmayalım, unutturmayalım." şeklinde konuştu.

Kızılay Genel Sekreteri Hüseyin Can da Serhat Önder ile Nürnberg’e gelen bir Kızılay mensubuna yaptığı katkıdan sonra bağlantıya geçtiklerini anlatarak, "Ankara’da Küçükesat Kızılay şubemizin sorumluluğunu ona verdik. Necip Fazıl'ın dediği gibi nerede o nesil dendiğinde ilk koşanlardan biri oldu. Onu şükranla anıyoruz ve bu nedenle bu belgeselin yapımına katkıda bulunmak, desteklemek istedik." ifadelerini kullandı.

Filmin yönetmeni Ekrem Aydın da gurbetten gelip şehit olan bir ağabeylerinin filmini de yine gurbet kökenliler olarak kendilerinin çekmek istediğine işaret ederek, '''Çekimler bir sene sürdü. Duygu odaklı, değişik bir film yapmak istedik. Başta ailesi olmak üzere filmin hazırlanmasında katkıda bulunan herkese teşekkür ediyoruz". dedi.

''Korkma Oğlum" filmi, galanın ardından Nürnberg’deki Türk Sineması'nda gösterime girecek.

HABERE YORUM KAT