İsviçre’den Fazıl Say’a sansür

İsviçre’den Fazıl Say’a sansür

Fazıl Say'ın İsviçre'de vereceği dört konser iptal edildi. Gerekçesi ise Hamas-İsrail Savaşı sırasında sosyal medyadan yaptığı paylaşımlar.

Hamas- İsrail savaşında, İsrail’in Gazze’ye insanlık dramına dönüşen saldırısı sonrasında saldırıya tepki gösteren sanatçılar arasında Fazıl Say da vardı. Saldırıyı kınayıp barış talep etmişti. Say bu paylaşımı nedeniyle İsviçre’de vereceği konserlerin iptal edildiğini duyurdu.

FAZIL SAY: BEN BARIŞTAN YANAYIM

Say sosyal medyadan yaptığı paylaşımla “23 Ekim Zürih, 24 Ekim Bern, 25 Ekim Cenevre ve 26 Ekim Luzern’deki konserlerde Birmingham Orkestrası ile beraber sahneye çıkmam bu karar sebebi ile mümkün olmayacak. Sanatseverlere iletmek isterim. Ortadoğu krizi sürecinde toplam üç tweet ve bir de konuşma yaptığım video yayınladım. Ben barıştan yanayım. Tüm açıklamalarım da barış içindi. Ve her zaman iyiden, uzlaşıdan, güzel bir geleceğin beraber yaratılmasından yana oldum. İsrail’e 24 yıldır giden biriyim. Hepimiz gibi terör olaylarından üzüntü duydum. Bu dertli konuya iki tarafı da anlamaya çalışan bir yaklaşımım olmuştur. Netanyahu’nun hiçbir geleceği olmayan savaş siyasetini çok yanlış ve canice bulduğumu da yazdım. Ve son olarak; Erdoğan’ın bu konudaki yaklaşımını, her iki tarafa karşıda ‘sağduyulu ve barışçıl’ buldum, destekledim” dedi.

HABERE YORUM KAT