Hamburg'da "Hilafet" isteyenlere Alman siyasetçiden yanıt: "Afganistan'a tek yönlü uçak bileti alabilirsiniz"

Hamburg'da "Hilafet" isteyenlere Alman siyasetçiden yanıt: "Afganistan'a tek yönlü uçak bileti alabilirsiniz"

Hamburg'daki İslamcı protestoların ardından CDU yönetim kurulu üyesi Jens Spahn, sert açıklamalar yaptı. Spahn, "Bir halifelikte yaşamak isteyen herkes Afganistan ya da İran'a tek yönlü bir uçak bileti alabilir" dedi.

Hamburg'daki İslamcı protestoların ardından CDU yönetim kurulu üyesi Jens Spahn, gerici bir İslam'a karşı uyarıda bulundu. Spahn, yaptığı açıklamada, "Ülkemizde köktenci, hatta gerici bir İslam giderek yaygınlaşıyor" derken, "Çok uzun zamandır bu konuda hiç tartışma yapmadık ya da en iyi ihtimalle aşırı baskıcı bir şekilde yaptık" dedi.

CDU'lu siyasetçi, "Eğer birkaç yıl daha bu şekilde devam eder ve bu konuyu açık bir zihinle ele almazsak, kaba bir uyanışla karşı karşıya kalacağız" diye belirtti.

"AFGANİSTAN'A TEK YÖNLÜ UÇAK BİLETİ ALABİLİRSİNİZ"

Yabancıların finanse ettiği cami cemaatlerinin Yahudilere, "kafirlere" ve kadın-erkek eşitliğine karşı vaazlar vermesi kabul edilemez olduğunu vurgulayan Spahn, "Bir halifelikte yaşamak isteyen herkes Afganistan ya da İran'a tek yönlü bir uçak bileti alabilir" dedi.

CDU'lu siyasetçi, Müslüman derneklerle birlikte bir Avrupa İslamı vizyonu oluşturulmasından yana konuştu ve "Gerçekten Almanya'ya ait olabilecek ve ait olmak isteyen bir İslam için bir master plana ihtiyacımız var" dedi.

HAMBURG'DA NE OLDU

Polise göre Cumartesi günü Hamburg'da 1.200'den fazla kişi gösteri yaptı.

Gösteri, Almanya'nın İslam karşıtı olduğu iddia edilen politikalarına yönelikti. Pankartlarda "Halifelik çözümdür" yazıyordu. Gösteride ayrıca tekbirler de getirilmişti.

ARTI49

FOTOĞRAF: Temsili / Yapay zeka

HABERE YORUM KAT
4 Yorum