'Erdoğan'la 10 günde 1 konuşmak zorundayım'

'Erdoğan'la 10 günde 1 konuşmak zorundayım'

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, "Dünya sahnesi görüldüğü gibi çok da ‘havalı’ değil. Örneğin Erdoğan'la 10 günde 1 konuşmak zorunda olan benim" dedi.

PARİS - Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, lider olmanın çok iyi bir şey olmadığnı, örneğin Erdoğan'la 10 günde 1 konuşmak zorunda kaldığını söyledi. "Dünya sahnesi görüldüğü gibi çok da ‘havalı’ değil" ifadesini kullanan Macron, Erdoğan'la görüşmelerinde Türkiye'de tutuklu bulunan Fransız gazetecinin durumunu ele almıştı. Son olarak Fransız basın mensubu Loup Bureau YPG terör örgütü üyesı olduğu gerekçesiyle eylülden bu yana Şırnak'ta cezaevinde tutuluyor.

'Sen kimsin' cevabı gecikmedi

Macron'un sözlerine cevap veren Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise "Gurur duyduğumuz ecdadımızın bir Türkiye’yi inşa edeceğiz. Tüm algı operasyonlarına rağmen, 7 düvele karşı verdiğimiz mücadele, bütün algı operasyonları ile mücadele, Türkiye’ye karşı gerek fiziki gerek her türlü ihanet çemberlerine karşı mücadele, Recep Tayyip Erdoğan’ın seninle konuşmasının lütuf olduğunu unutma. 7 düvel ile mücadele Türkiye’nin her ihanet çemberleri ile mücadele birde böyle terbiye sınırlarını zorlayanlarla berberle onlara katlanmak gibi aziz görevi yerine getiren Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun, Allah sabır versin. Bizler sabretmekle zorlanırken, o sabrediyor. Bir gün gelecek hatıralarını anlatırken Recep Tayyip Erdoğan’la konuşmuştum diye böbürlenerek anlatacaksın o günleri de unutma" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT