Binlerce Almanya - Türkiye uçak bileti iptal

Binlerce Almanya - Türkiye uçak bileti iptal

Almanya’da bir uçak bileti toptancısının hesaplarına el konuldu. Acentelerden alınan binlerce uçak bileti iptal. Havaalanlarında büyük bir trajedi yaşanacak.

OKTAN ERDİKMEN - Almanya’da acentelere toplu uçak bileti temin eden ve charter seferleri düzenleyen Airconso’nun hesaplarına el konulması üzerine şirketin düzenlediği seferler iptal edildi. Firmadan acentelere gönderilen mesajda, bundan sonraki uçuşların yapılmayacağı açıklandı.

Sahibi tutuklanan Airconso üzerinden bilet alan binlerce yolcu, maalesef havalimanında büyük şok yaşayacak. Şirket, Tailwind hava yolu ile charter uçuşlar düzenlemiş ve biletleri acenteler üzerinden satışa sunmuştu. Airconso’nun bazı ünlü hava yolu şirketlerinden de kontenjan biletler satın aldığı biliniyor. O biletlerin akıbeti henüz belli değil. 

Konuyla ilgili olarak bugün Tailwind şirketi yetkilileriyle yaptığımız telefon görüşmesinde de uçuşların iptal edildiği doğrulandı.

Frankfurt, Düsseldorf, Köln ve Münih gibi havalimanlarından, Türkiye’nin Elazığ, İstanbul, Ankara, Kayseri, Adana gibi birçok şehrine bileti olan yolcular havalimanında geri çevrilecek.

Airconso’nun aldığı bir kredi nedeniyle hesaplarına el konulması, yine gelip Avrupalı Türkleri mağdur etmiş oldu.

Geçtiğimiz dönemde şirket aracılığıyla düzenlenen uçuşlarla Türkiye’ye giden birçok gurbetçi de, geri dönebilmek için yeniden bilet almak zorunda kalacak.

Tatilde hiçbir şeyden haberi olmadan, belki de paralarını son kuruşuna kadar harcayan masum insanlar, çoluk çocuk perişan olacaklar.

Bu duruma bir çözüm sağlanmalı ve gurbetçinin mağduriyeti giderilmeli.

 

Biletlerinizi kontrol ettirin

Öncelikle, acentelerden bilet alan herkes, özellikle Tailwind uçuşlarında biletleri olanlar, bilet aldığı acentelerle iletişime geçip son durumu kontrol ettirsinler. Bu durumu çevremizdeki insanlara duyurarak, mağduriyetlerin azalması için elimizden geleni yapalım. Bilet aldığınız acenteye, biletin Airconso aracılığıyla alınıp alınmadığını sorarak, biletinizin geçerliliğini teyit ettirin.

Sorunun çözümü için de Türk Hava Yolları’nı göreve davet ediyorum. Şirketin hesaplarına el konulmasında ve uçuşların iptal olmasında vatandaşların hiçbir suçu yok.

Bu olağanüstü bir durumdur ve Türk Hava Yolları, markanın bu günlere gelmesinde büyük emeği olan Avrupalı Türklere olan borcunu bir nebze olsun ödeyebilir. 

THY, uçuşları iptal olan gurbetçileri ücretsiz olarak kendi uçaklarıyla taşımalı.

Binlerce insanın mağdur olacağı bir trajedi, başlamadan önlenebilir. 

Yüzde 20 indirim sözünü ekonomi promosyon biletlerinde uygulamayan ve diğer kategorilerde de bilet ücretinin büyük kısmını oluşturan vergileri kapsam dışı bırakan milli hava yolumuz, böylelikle büyük bir sempati toplayabilir.

Evet bir ekonomik kayıp olur ama bu Messi’ye verilen ücretin yanına yaklaşamaz. 

Banka batar; yalıda oturan iş adamını devlet kurtarır. Köprü yapılır, zarar eder; şirketin harcadığı parayı devlet kurtarır. 

Devlet bir kere de sabahtan akşama kadar eşek gibi çalışan ve biriktirdiği 3 kuruşla çoluk çocuk vatanını unutmasın diye memleketine giden gurbetçiyi kurtarsın. 

airconso1.jpg

HABERE YORUM KAT
4 Yorum