BİG her kilometrede bir partiyi protesto edecek

BİG her kilometrede bir partiyi protesto edecek

Almanya’daki seçimleri boykot kararı alan Türk partisi BİG’in Genel Başkan Yardımcısı İsmet Mısırlıoğlu, 24 Eylül genel seçimleriyle aynı gün yapılacak Berlin Maratonu’nun her kilometresinde bir partiyi protesto ederek toplam 42 kilometre koşacak.

BERLİN - BİG Genel Başkan Yardımcısı İsmet Mısırlıoğlu, Federal Meclis (Bundestag) önünde yaptığı açıklamada, seçimle aynı anda pazar günü düzenlenecek Berlin Maratonu’nda koşacağını belirterek, “Almanya’da seçime 42 parti giriyor. 42 kilometrelik parkurun her kilometresinde bir partiyi protesto edeceğim” dedi. 

Almanya’daki partilerin Türkiye’deki referandum sürecinde aralıksız Türkiye hükümeti ve özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı ‘hayır’ kampanyası yürüttüklerini belirten Mısırlıoğlu, BİG Partisi olarak bunu kınadıklarını anımsatarak, “Mevcut sistem partileri, bu tavırlarıyla hem toplumu bölüyor hem de ayrımcılık, ırkçılık ve fırsat eşitsizliği gibi Almanya’nın gerçek sorunlarından saptırıyorlar” ifadelerini kullandı. 

Mısırlıoğlu, seçimleri boykot etmelerine gerekçe olarak Türkiye düşmanlığı ve aşırı popülizm üzerine kurulu antidemokratik seçim kampanyalarını gösterdi.

 

ekran-resmi-2017-07-12-21.30.23.png

HABERE YORUM KAT