Avrupa Lübnan ile anlaştı: Mültecileri geçirmeyecekler

Avrupa Lübnan ile anlaştı: Mültecileri geçirmeyecekler

Lübnan'da yaklaşık 1.5 milyon Suriyeli mülteci yaşıyor. Şimdi varılan bir anlaşma ile Avrupa Birliği, mültecilerin Avrupa'ya doğru yolculuklarına devam etmelerini engelleyecek. Lübnan ile milyarlarca Euro'luk bir mülteci anlaşması imzalandı...

Avrupa Birliği (AB), Lübnan ile milyarlarca Euro'luk bir mülteci anlaşması imzaladı. Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen, Lübnan'daki sağlık, eğitim ve sosyal hizmetlere aktarılmak üzere ülkeye 2027 yılına kadar yaklaşık bir milyar Euro tutarında mali yardım yapılacağını açıkladı. Lübnan güvenlik güçleri de desteklenecek.

Von der Leyen, anlaşmanın Lübnan'dan Avrupa'ya teknelerle seyahat eden göçmenlerin sayısını azaltmayı amaçladığını açıkladı. Lübnan ayrıca kaçakçılık çeteleriyle mücadelede ve ekonomik ve mali reformlarda da desteklenecek. Planlara göre yasal göç kolaylaştırılacak.

Kıbrıs hükümeti Lübnan'dan gelen Suriyeli mültecilerin sayısının artmasını artık kabul edilemez olarak değerlendirmiş ve AB'yi harekete geçmeye çağırmıştı. Kıbrıs, nüfus bakımından AB içerisinde en fazla sığınma başvurusu yapılan ülke konumunda. Adadaki mülteci kampları aşırı kalabalık.

Tahminlere göre Lübnan'da 1.5 milyondan fazla Suriyeli mülteci yaşıyor. Yaklaşık 4.4 milyonluk nüfusuyla ülke, nüfusuna oranla dünyada en fazla mülteci kabul eden ülke konumunda. Von der Leyen'e göre, AB 2011'den bu yana Lübnan'ı 2.6 milyar Euro ile destekledi.

ARTI49

HABERE YORUM KAT
1 Yorum