Almanya’ya Kürk Mantolu Madonna müjdesi

Almanya’ya Kürk Mantolu Madonna müjdesi

Sabahattin Ali’nin kült eserlerinden ‘Kürk Mantolu Madonna‘ romanı, Almanya-Türkiye ortak yapımıyla dizi oluyor. Proje için Almanya’daki dijital platformlarla görüşmeler başladı.

Türk edebiyatın en önemli yazarlarından biri olan Sabahattin Ali’nin kült eserlerinden ‘Kürk Mantolu Madonna’ dizi oluyor.

Gazeteci Birsen Altuntaş’ın aktardığı bilgiye göre göre, uzun zamandır beyaz perdeye aktarılacağı konuşulan kitap, Almanya-Türkiye ortak yapımıyla dijital dizi olacak.

Çekimleri hem Almanya hem Türkiye’de gerçekleştirilecek olan dizinin yapımcılığını, Grimme ödüllü Netflix dizisi “German Genius”un yapım firması CAB Film ile Cem Karaca, Dilberay ve Barış Akarsu’nun filmlerinin yapımını üstlenen Fikri Harika Prodüksiyon üstlenecek.

Yönetmen koltuğunda yapım firmalarının ortak kararıyla belirlene Enes Ateş’in yöneteceği dizinin Almanya’daki çekimleri, “Matrix”, “John Wick 4” ve “Babil” gibi birçok yapımın çekildiği Studio Babelsberg’de yapılacak.

Oyuncu kadrosu yakında şekillenecek olan proje için Almanya ve Türkiye’deki dijital platformlarla görüşülüyor.

Sabahattin Ali’nin kült eserlerinden ‘Kürk Mantolu Madonna’ romanı, Almanya-Türkiye ortak yapımıyla dizi oluyor. Proje için Türkiye ve Almanya’daki dijital platformlarla görüşüldüğü öğrenildi.

HABERE YORUM KAT