‘Almanya’daki Türk Yaşamı’ sergisi için geri sayım başladı

‘Almanya’daki Türk Yaşamı’ sergisi için geri sayım başladı

Almanya’nın Frankfurt kenti yakınlarındaki Rodgau kasabasında ‘Almanya’daki Türk Yaşamı’ adlı sergi önümüzdeki hafta başlıyor.

Rodgau "Open World Kültür Derneği," "Kültürlerarası Etkinlik Haftaları" çerçevesinde düzenlenen bir sergiye ev sahipliği yapacak. Bu sergi, Türkiye'den Almanya'ya göçün tarihini, Türkiye kökenli insanların yaşamlarından kesitleri ve tanınmış göçmen kadınların portrelerini içerecek. Sergi, Rodgau'da yaşayan farklı kökenlere sahip göçmenlerin entegrasyonunu teşvik etmeyi ve kültürel etkinliklerde bir araya getirmeyi amaçlıyor. Hessen Bilim ve Sanat Bakanlığı tarafından desteklenen bu etkinlik, "Lübeck Kültürler Evi"nin yöneticisi ve karikatürist Hürriyet İlhan İşözen'in girişimleriyle düzenleniyor.

Sergi, 3 Ekim Salı günü "Open World Kültür Derneği" lokalinde ziyarete açılacak ve bir hafta boyunca her gün 17.00-19.00 saatleri arasında gezilebilecek. Sergi, özellikle Türk toplumu ve kadınları için büyük öneme sahip bir etkinlik olarak değerlendiriliyor. Tüm sivil toplum kuruluşlarının liderleri ve sanatseverler de sergiye davetlidir.

HABERE YORUM KAT