Almanya'da fırtına uyarısı: Kış geri dönüyor

Almanya'da fırtına uyarısı: Kış geri dönüyor

Alman Hava Durumu Servisi'nin yapmış olduğu açıklamaya göre, Cuma gününden itibaren Almanya'ya soğuk havalar hakim olacak. Hava Durumu Servisi yer yer yoğun kar yağışı beklendiğini bildirdi.

Almanya’da soğuk hava dalgası doruğa ulaşmış durumda. Cuma gününden itibaren aralıksız kar yağışı bekleniyor.

Cuma günü Annina fırtınası, Kuzey Denizi üzerinden Almanya’ya doğru ilerleyecek. Bu fırtına, kar kalınlığını 200 ila 600 metreye kadar düşürecek. Sadece soğuk yağmur değil, aynı zamanda yoğun kar yağışı da bekleniyor.

Hava durumu modelleri, Allgäu’nun yüksek kesimlerinde Cumartesi akşamına kadar 50 santimetreye kadar daha kar yağışı öngörüyor.

Daha düşük rakımlarda da kar yağacağı ön görülüyor ve bu bölgelerde kar miktarı 1 ila 10 santimetre arasında olacak.

İLK YAĞIŞ CUMA GÜNÜ

İlk kar yağışı Cuma sabahı batıdaki alçak dağ sıralarında başlayacak. Eifel’den Harz dağlarına kadar 500 metreden yukarıya kar yağacak.

Cuma sabahı geç saatlerde Thüringen, Saksonya ve Kuzey Bavyera’ya ulaşan yoğun biriken yağışlar, birkaç saat içinde birkaç santimetre taze kar ile kaygan hale gelebilir. Rüzgar şiddeti artabilir ve fırtına meydana gelebilir.

Pazar gününden sonra kar yağışı azalacak, ancak taze kar üzerinde hava çok soğuyabilir.

Pazar günü Almanya’da Nisan ayının en soğuk günü olacak. Pazar sonrası sıcaklıklar tekrar tereddütlü bir şekilde yükselecek. Nisan sonunda havalar tekrar ısınmadan önce önümüzdeki hafta da yeni kar yağışları görülebilir.

ARTI49

HABERE YORUM KAT