Almanya'da caminin yanına genelev açtılar

Almanya'da caminin yanına genelev açtılar

Almanya'nın Schleswig-Holstein eyaletinde bulunan bir caminin yanına açılan genelev tepki çekti. Genelev işletmecisi, "Türkler neden tepki gösteriyor anlamıyorum. Müşterilerimizin yüzde 90'ı Türk" dedi.

PINNEBERG - Almanya'nın Schleswig-Holstein eyaletinde bulunan Pinneberg şehrinde bulunan bir caminin yakınında bulunan bir binada 2 ay önce genelev açıldı. 

Cami Derneği yetkilileri genelevin kapatılması için imza kampanyası başlatırken, genelev işletmecisi kanunları ihlal etmediklerini belirtti. Genelevin gece 23:00^te açıldığını kaydeden işletmeci, "Bu saatte sokakta çocuklar yok. Kimseye kötü örnek olmuyoruz. Türklerin tepkisini anlamıyorum çünkü müşterilerimizin yüzde 90'ını Türkler oluşturuyor" dedi. 

 

İşletmeci, cami ve kilise gibi ibadethanelerin yanında bulunan çok sayıda genelev olduğunu ve bunlara tepki gösterilmediğini de ileri sürdü. 

Belediye Başkanının önümüzdeki hafta taraflarla görüşmesi bekleniyor. Ancak Almanya'da cami yakınında yasal olarak kurulmuş olan bir genelevin kapatılması yönünde bir kanun maddesi bulunmuyor. 

HABERE YORUM KAT
2 Yorum