Almanya ile Fransa arasında “korkak” atışması

Almanya ile Fransa arasında “korkak” atışması

Almanya, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Ukrayna'yı destekleme konusunda müttefiklerin "korkak olmaması gerektiği" ifadelerine sert tepki gösterdi.

Almanya Savunma Bakanı Pistorius, İsveç'te mevkidaşı Pal Jonson'la düzenlediği ortak basın toplantısında Fransa lideri Macron'un Ukrayna'yı destekleme konusunda "korkak olmama" çağrısına tepki gösterdi.

Bakan Pistorius, "Bizim, sahaya asker gönderme ya da daha fazla ya da daha az cesarete sahip olma gibi tartışmalara ihtiyacımız yok" dedi. Pistorius "Bu, Ukrayna'yı elimizden geldiğince destekleme konusunda yaşadığımız sorunları çözmemize pek de yardımcı olmuyor" dedi.

Pistorius, "Konu kimin daha fazla şey sunabileceği, kimin daha cesur olduğu ya da kimin daha, her ne ise o, olduğu değil. Konu en alakalı zorluklara odaklanmak. Bunlar da etkin ve hızlı bir biçimde sanayi kapasitelerini, örneğin top mühimmatı üretimini ya da hava savunma sistemini, artırmak. Bizim de buna odaklanmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron geçen hafta yaptığı açıklamada, Avrupa'nın Ukrayna savaşında "korkak olunmaması gereken" bir ana doğru yaklaştığını söylemişti.

HABERE YORUM KAT