Almanlar düğünlerine kaç para harcıyor

Almanlar düğünlerine kaç para harcıyor

Düğünün hayatınızın en güzel ve muhtemelen en pahalı günü olması beklenir. Yapılan bir araştırma, 2024 yılında Almanların bu özel gün için ortalama ne kadar harcama yapacaklarını analiz etti.

Düğünün hayatınızın en güzel ve muhtemelen en pahalı günü olması beklenir. Yapılan bir araştırma, 2024 yılında Almanların bu özel gün için ortalama ne kadar harcama yapacaklarını analiz etti.

Düğün sitesi “Weddyplace”, 634 çiftle 2024 yılındaki düğünleri hakkında anket yaptı ve büyük bir düğün çalışmasında planlanan kutlamanın maliyetlerini analiz etti. Peki ortalama bir düğün ne kadara mal oluyor ve çiftler en çok neye para harcıyor ve eğlence için genellikle kim para ödüyor?

2024 yılında Almanya'da ortalama bir düğün çift başına 15.452,50 Euro'ya mal olacak ve bu da bir önceki yıla göre yüzde 8,1'lik bir artışa karşılık geliyor. Yaklaşık 400.000 düğün ile sektörün pazar hacmi yaklaşık 5,7 milyar Euro'dan yaklaşık 6,2 milyar Euro'ya yükselecek. Çiftlerin yaklaşık yüzde 22,5'i bu fiyat koridorunda yer alırken, her sekiz çiftten yalnızca biri 5.000 Euro'nun altında harcama yapıyorlar. Sadece her 50 çiftten biri düğünleri için 40.000 Euro'dan fazla harcıyor.

20 BİN EURO'DAN FAZLA...

Bir düğün için harcanan paranın çoğu mekana, şenlikli bir yemeğe ve bol miktarda içkiye gidiyor. Sonuçta, hayatınızın en güzel günü doğru bir ortamda geçmelidir. Müstakbel eşler düğün yeri, yiyecek ve içecekler için ortalama 7803,50 Euro harcıyor. Sadece çok az sayıda çift (yüzde 6,4) harcamalara özellikle dikkat etmekte ve 1000 Euro'dan daha az harcama yapıyor. Katılımcılar arasında en nadir görülenler ise çok gösterişli düğünler: Sadece yüzde 3,4'ü hayallerindeki yerde bir kutlama için kendilerini şımartıyor ve 20.000 Euro'dan fazla harcıyor.

Alman düğünlerinin davetli listeleri 2024 yılında yine biraz arttı. Bu yıl ortalama olarak yaklaşık 66 konuk mutlu gelin ve damatla birlikte kutlama yapacak, bu da bir önceki yıla kıyasla düğün başına bir ek konuk anlamına geliyor. Almanya'da yılda yaklaşık 400.000 düğün yapılırken, bu yaklaşık 26,4 milyon davetlinin düğün masalarında oturacağı anlamına geliyor.

Gelin çiftlerinin yaklaşık yüzde 5,4'ü hayatlarının en güzel günü için kredi bile alıyor. Ancak Almanya'da bir düğünün ortalama maliyeti olan 15.452,50 Euro'nun dörtte üçünden fazlasını çiftler kendi ceplerinden ödüyor. Her altı çiftten sadece biri ebeveynlerinden maddi destek alıyor, ancak kalan miktarı kendileri ödüyor. Düğünlerin yüzde 1,9'unda ise ebeveynler tüm masrafları tek başlarına üstleniyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT