Alman polisini ameliyatlık eden Roman ailesi sadece "uyarı" cezası aldı

Alman polisini ameliyatlık eden Roman ailesi sadece "uyarı" cezası aldı

17 yaşındaki Sabrija H. ve 20 yaşındaki Mensur H., Ağustos 2023'te iki polis memuruna saldırarak bir memuru ağır yaraladı. Dava şimdi Köln'deki yerel mahkeme tarafından görüldü ve gençler sadece hafif cezalar aldı.

Köln'deki bir sığınma merkezinde, Ağustos 2023'te, sigortasız bir aracın kontrol edilmesi, Sabrija H. (17) ve Mensur H. (20) adlı iki gencin aniden ve vahşice iki polis memuruna saldırmasıyla tırmandı. Bir kadın memurun şok tabancası kullanmasının ardından, 17 yaşındaki gencin 16 yaşındaki erkek kardeşi, kız kardeşi (21) ve annesi (39) de olaya katılarak polis memurlarına saldırdı. Olay yerinde sadece büyük bir polis gücü durumu sakinleştirebildi. Saldırıda bir polis memuru ağır yaralandı. Yüzünde kırıklar oluştu ve ameliyat olmak zorunda kaldı.

"ÖZRÜNÜZÜ DUYMAK İSTEMİYORUM"

Saldırıya rağmen Köln Bölge Mahkemesi'nde görülen davada sadece hafif cezalar verildi. Sabrija H., 40 saat kamu hizmeti, 16 yaşındaki erkek kardeşi ise sadece uyarı cezası aldı. Hatta anneye karşı açılan dava, daha önce hırsızlıktan hüküm giymiş olması nedeniyle düşürüldü. Bu davada verilen ceza bir yıl hapis cezasıydı. Ailenin Bosna'dan gelen geniş bir Roman ailesi olduğu söyleniyor.

Sabrija H. mahkemede özür dilemek istedi. O sırada ağır yaralı olan polis memuru, “Özrünü duymak istemiyorum. Özür dilemek için on ayınız vardı ama hiçbir şey yapmadınız” diyerek sitem etti.

ARTI49

HABERE YORUM KAT