Alman ekonomisinin dünya sıralamasındaki yeri belli oldu

Alman ekonomisinin dünya sıralamasındaki yeri belli oldu

Almanya, ülkelerin gayri safi yurtiçi hasılalarına göre düzenlenen sıralamada, Japonya'yı koltuğundan ederek üçüncü sıraya yükseldi.

Almanya, bütçe krizine ve ülke içerisinde hayat pahalılığının her geçen gün biraz daha artmasına rağmen, ulusal ekonomiler sıralamasında Japonya'nın yerine oturarak, 3'üncü oldu.

Tokyo'dan gelen son verilere göre Almanya, dünyanın en büyük üçüncü ekonomisi olarak Japonya'yı geride bıraktı. Japonya'nın gayri safi yurtiçi hasılasının geçen yıl yüzde 1.9 oranında büyümesine rağmen, Almanya Asya ülkesini geçmeyi başardı. Uluslararası Para Fonu (IMF), daha önce Japonya'nın ekonomik performansının 2023 yılında kötüleşeceğini tahmin etmişti.

İLK SIRADA ABD VAR

Japon hükümetinin dünya kamuoyuyla paylaştığı verilere göre, 2023 yılında Japonya'nın gayrisafi yurtiçi hasılası 4,2 trilyon Dolar (yaklaşık 3,9 trilyon Euro) iken, Almanya'nın 4,5 trilyon Dolara (yaklaşık 4,12 trilyon Euro) eşdeğerdi. Hatta IMF Almanya'yı, 4,7 trilyon Dolar olarak gösteriyor.

ABD'li Forbes dergisinin raporuna göre, ABD yaklaşık 27.97 trilyon Dolarla ilk sırada yer alırken, onu tahmini 18.566 milyar Dolarla Çin takip ediyor.

SIRALAMA SEMBOLİK

Ancak sıralamadaki yeri Almanya için oldukça sembolik. Alman ekonomisi de ekonomik sorunlarla mücadele ediyor ve geçen yıl sadece küçük bir büyüme kaydedebildi. Hatta Almanya'nın gayrisafi yurtiçi hasılası yüzde 0.3 oranında küçüldü.

ARTI49

HABERE YORUM KAT