Alman ekonomisine kötü haber: Ufukta "ışık" yok!

Alman ekonomisine kötü haber: Ufukta "ışık" yok!

Federal Hükümetin yayınladığı son rapora göre, 2024 yılının ilk çeyreğinde Alman ekonomisi için bir iyileşme beklenmiyor. Uzmanlar, yakın gelecekte Alman ekonomisinde herhangi bir iyileşme sinyali göremediğini belirtiyor.

Almanya'da ekonomik durum gün geçtikçe daha çok gerilmeye devam ediyor. Alman hükümetinin son aylık raporuna göre, umut edilen ekonomik toparlanma yakın gelecekte olacak gibi gözükmüyor.

Bugün yayınlanan aylık rapora göre, "Zayıf dış ticaret talebi, toplu taşıma araçlarındaki grevler, işgücü arasında yüksek düzeyde hastalık izni ve tedarik zincirlerinde gecikmelerle birlikte jeopolitik gerilimler gibi olumsuz faktörler" beklenen ekonomik toparlanmanın daha da gecikmesine neden olabilecek durumlar olarak görülüyor.

BÜYÜK BİR İVME BEKLENMİYOR

Raporun devamında, “Devam eden jeopolitik krizler ve Çin ve ABD gibi önemli ticaret ortağı ülkelerdeki ekonomik yavaşlama göz önüne alındığında, Alman ihracatının görünümü yılın başında içi açıcı olmamaya devam ediyor" deniyor ve yakın bir gelecekte ekonomide büyük bir toparlanma ivmesi beklenmiyor. Raporda, sadece olumlu ufak bazı gelişmeler gözlenebileceğine vurgu yapılıyor.

ARAŞTIRMA ENSTİTÜLERİ UMUTSUZ

Makroekonomi ve Ekonomik Araştırma Enstitüsü (IMK), GSYH’de şimdiden 0.3'lük bir düşüş öngörüyor. Federal İstatistik Ofisi'ne göre, Almanya'nın gayrisafi yurtiçi hasılası 2023 yılına kadar zaten yüzde 0,3 oranında küçülmüştü ve Ekonomik İş birliği ve Kalkınma Örgütü’de (OECD) Şubat ayının başından itibaren yeni tahminlerinde daha kötümser bakmaya başladı. Uzmanlar, yakın gelecekte Alman ekonomisinde herhangi bir iyileşme sinyali göremediğini belirtiyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT