ABD'li pilot İsrail Elçiliği önünde kendini yaktı

ABD'li pilot İsrail Elçiliği önünde kendini yaktı

Amerika Birleşik Devletleri Hava Kuvvetleri'ne mensup bir pilot, Washington'da bulunan İsrail Büyükelçiliği önünde, "Soykırıma ortak olmak istemiyorum" diyerek, bedenini ateşe verdi.

Washington'da, ilginç bir eylem meydana geldi. ABD Hava Kuvvetleri'ne mensup bir pilot, şehirde bulunan İsrail Büyükelçiliği önünde "Özgür Filistin" diye bağırarak, bedenini ateşe verdi.

Dün öğleden sonra meydana gelen olayda, bedenini üzerine yanıcı bir sıvı dökerek ateşe veren pilota ilk müdahaleyi, gizli servis çalışanları yaptı. Pilotun üzerindeki alevler söndürülürken, bölgeye intikal eden acil servis ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Pilotun üzerinde oluşan yanıklardan bazılarının hayati tehlikeye neden olduğu belirtildi.

Olayın tüm detaylarının araştırılması için ilgili makamlarca soruşturma başlatıldı. İsrail Büyükelçiliği adına açıklama yapan bir yetkili, şahsın İsrail makamlarınca tanınmadığını ileri sürdü.

Çevrede şüpheli bir cisim bulunduğu için elçiliğe patlayıcı madde imha birimi de gönderildi ancak zararsız olduğu anlaşıldı.

ABD Hava Kuvvetleri adına yapılan açıklamada ise söz konusu kişinin aktif görevdeki bir Hava Kuvvetleri pilotu olduğu doğrulandı. New York Times ve haber kanalı CNN, olayın videosuna atıfta bulunularak, adamın eylem sırasında "Soykırıma ortak olmak istemiyorum" dediği ve birkaç kez "Özgür Filistin" diye bağırdığı belirtildi.

ARTI49

HABERE YORUM KAT