"144,000 Euro'ya Almanya'yı terk ederim"

"144,000 Euro'ya Almanya'yı terk ederim"

IŞİD destekçisi adam 5 yıl hapis yattıktan sonra Almanya'dan gönderilemiyor. Çözümü ise kendi buldu: "144,000 Euro'ya Almanya'yı terk ederim!"

Almanya'da Abdulhadi B. IŞİD terör örgütü için intihar bombacısı toplamak ve çocuk askerler toplayıp yetiştirmekten dolayı 5 yıldan fazla hapis yattı.

Ancak Abdulhadi B. hapis cezasının ardından insani nedenlerle ülkesi Suriye'ye sınır dışı edilemiyor. Tehlikeli olarak görüldüğü için Bavyera'nın Tirschenreuth bölgesinde evinden çıkmasına ve hatta cep telefonuyla internet kullanmasına bile izin verilmiyor. IŞİD destekçisi adam dün Regensburg'daki idari mahkemede bu iki koşula itiraz etti.

"PARAYI ALIRSAM KANADA'YA GİDECEĞİM"

Mahkemenin görüşmelerine ara verildiği sırada sığınmacı, Bavyera Eyaleti'nin avukatlarını şaşırtan bir teklifte bulundu. Abdulhadi B., 144.000 Euro karşılığında gönüllü olarak ülkeyi terk edebileceğini söyledi.

Kendisine bu rakamı nasıl tespit ettiği sorulduğunda ise hapishanede geçirdiği gün sayısı üzerinden kendine göre bir hesaplama yapmıştı. Bu rakam ona göre bir tazminattı. Haksız yere yattığını düşünen adam parayı alırsa Kanada'ya göç etmek istediğini söyledi.

ARTI49

HABERE YORUM KAT
1 Yorum